De Dirigent

Dirk Verhoef

Dirk Verhoef is 56 jaar en woont in Alkmaar met zijn vrouw en twee kinderen.

Na een carrière als podiumbeest/zanger, fluitist en saxofonist in een Funkband, kwam hij op het spoor van jazz en lichte muziek.
Op een steenworp afstand van zijn toenmalige woning in Amsterdam, bleek een jazzopleiding te zitten; de DJAM. Gelijk in de eerste maanden van de opleiding ging er een nieuwe wereld open en hij werd geïnfecteerd door Jazz, Blues, Bossa Nova, en Big Band muziek. Dirk trad toe tot diverse big bands waaronder de Koki Boga Big Band, de wekelijkse big band improvisatieworkshop van Peter Guidi én (als vervanger op alt en bariton) bij de Amstel Big Band. Van 2002 tot 2010 speelde dirk altsax en dwarsfluit bij de Alkmaarse Big Band.

Na het afronden van de DJAM, stortte hij zich op het Staatexamen Dwarsfluit Lichte Muziek via de Schumann Academie in Utrecht/Zwolle, om een echte vakman te worden.
Hij studeerde bij o.a. Ned McGowan en Jeroen Pek voor de jazzy vibes.
Bij het Conservatorium Utrecht (HKU) leerde hij hoe je fluitles geeft aan beginners tot gevorderden.

Zijn verrichtingen bleven niet onopgemerkt. In 2007 won hij een Jazz Impuls Award bij een improvisatiewedstrijd. En Dirk kon terecht op een regionale muziekschool rond Haarlem, waar hij een paar jaar fluit- en saxofoonles en AMV heeft gegeven.
Daarna werkte hij een paar jaar bij Artiance als freelance docent fluit en saxofoon en als cultuur coach – muziekleraar op Alkmaarse basisscholen.

Met Muziekschool De Oerknal maakt hij, samen met drumdocent Jeroen Sondaar, industrieterrein de Beverkoog een beetje mooier. Hij geeft daar sinds 2010 privéles op fluit en saxofoon en begeleid diverse instrumentalisten bij het leren soleren op jazz en blues.

Als dirigent is Dirk sinds 2009 betrokken bij de Big Swing Band. Van 2009 tot medio 2016 dirigeerde hij ook het Waterlandensemble; een muziekensemble met blokfluiten, violen, dwarsfluiten en gitaren. Sinds kort is hij dirigent van Muziekvereniging De Vriendschap in Schoorl.
Met het gezellige jazzy gezelschap JazzInDeeD is Dirk regelmatig te zien als instrumentalist op podia in de regio en op feestjes bij de mensen thuis.

www.saxofoonles-alkmaar.nl

www.fluitles-alkmaar.nl

www.muziekschool-de-oerknal.nl