Home

De Big Swing Band is een uit ruim 20 leden bestaand muzikaal gezelschap, dat zich vooral richt op de bigband muziek uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. De band is in 1996 voortgekomen uit de Alkmaarse muziekvereniging St. Caecilia. Sinds januari 2013 zijn wij een onafhankelijke muziekvereniging. Het gevarieerde repertoire put niet alleen uit de rijke muziekgeschiedenis van de jaren dertig en veertig, maar omvat ook uitstapjes naar blues, rock en zelfs funk. Sinds 2010 staat het orkest onder de professionele leiding van dirigent Dirk Verhoef.

Stukken van typische bigband-componisten en arrangeurs als Sammy Nestico, Benny Goodman, Glenn Miller en Tommy Dorsey staan op de lessenaar. Maar ook nummers van grootheden als George Gershwin, Jerome Kern, Count Basie en Duke Ellington maken deel uit van het repertoire. Een paar titels: “In the Mood”, “Little brown Jug” en “It don’t mean a thing”. Met deze repertoirekeuze probeert de BSB een breed publiek te interesseren en te plezieren.

De Big Swing Band treedt gemiddeld zo’n 10 keer per jaar op bij evenementen en festiviteiten, zoals Jazz-festivals, winkelopeningen, bedrijfsfeestjes, Koninginnedagvieringen en dansavonden. Voor meer informatie over deze bigband kunt u terecht op deze website. Voor persoonlijk contact gaat u naar onze pagina Contact.